nieuws

Lokale cateraars debuteren op Hs R’dam

Catering

Lokale cateraars maken hun debuut. Hogeschool Rotterdam kiest voor lokaal ondernemerschap door een nieuwe invulling van de horeca. In plaats van één cateraar die alle locaties van de hogeschool bedient, heeft iedere locatie dit schooljaar haar eigen lokale horeca-onderneming uitgekozen om de kantine te runnen.

Lokale cateraars debuteren op Hs R’dam

Studenten mochten meebeslissen in het aanbestedingstraject. Op deze manier voldoet de catering op alle locaties aan de specifieke wensen van de studenten en medewerkers, aldus de Hogeschool Rotterdam. In de eerste lesweek hebben de horeca-ondernemers zich op verschillende ludieke manieren gepresenteerd.

Einde Eurest

Met het aanbestedingscontract voor de nieuwe cateraars is een einde gekomen aan het contract met cateraar Eurest. Voor al het huidige cateringpersoneel is een passende oplossing gevonden. Zij gaan binnen de hogeschool aan de slag bij een nieuwe cateraar van hun eigen keuze.

Aanbestedingstraject Studenttevredenheid is een belangrijk speerpunt voor Hogeschool Rotterdam. Uit onderzoek is gebleken dat studenten en medewerkers meer behoefte hebben aan verse producten, een scherpe prijs-kwaliteitverhouding en maatwerk. Deze wensen vormden het uitgangspunt in het aanbestedingstraject voor de nieuwe cateraars.

In totaal hebben 32 ondernemers zich ingeschreven, waarvan 9 kandidaten het keuzetraject zijn ingegaan. Per locatie hebben uiteindelijk twee ondernemers hun concept aan een aantal studenten en medewerkers gepresenteerd tijdens een zogenaamde ‘beauty contest’. Hier werd onder andere gelet op kwaliteit, uitstraling, strategie en eigen initiatief. Uiteindelijk zijn de volgende ondernemers gekozen om de kantines runnen: Ladage Beheer, Césant, Food@Work1, Cormet en Leerwerkbedrijf Deli33.

Reageer op dit artikel