nieuws

Meer ziekenhuizen bannen plofkip

Catering

Zeven regionale ziekenhuizen stoppen met het serveren van plofkip, zo lieten zij weten aan Wakker Dier. Eerder al maakten alle academische en negen grote regionale ziekenhuizen bekend van de plofkip af te (willen) gaan vanwege het slechte dierenwelzijn en het hoge antibioticagebruik bij plofkip.

Meer ziekenhuizen bannen plofkip

De zwakke doorgefokte plofkip krijgt namelijk veel meer antibiotica in haar korte leven van zes weken dan gezondere kippen met 1, 2 of 3 Beter Leven sterren, aldus Wakker Dier. De organisatie  wil dat alle gezondheidsinstituten in Nederland omschakelen naar beter vlees. ‘Door te kiezen voor diervriendelijk vlees voor patiënten en bezoekers, pakken ziekenhuizen het probleem van antibioticaresistentie bij de bron aan. Minister Schippers schrijft dat detailhandel, horeca en catering kunnen bijdragen aan de oplossing van dit probleem door te kiezen voor duurzaam vlees. Juist voor de catering in ziekenhuizen is dit een logische stap.’

De omschakelende ziekenhuizen zijn:

Deventer ziekenhuis, Deventer, reeds omgeschakeld
Bronovo, en Haag, uiterlijk eind september 2013
BovenIJ ziekenhuis, Amsterdam, uiterlijk begin 2014
Antonius Zorggroep, Sneek, reeds omgeschakeld
Slotervaart ziekenhuis, Amsterdam, reeds omgeschakeld
Nij Smellinghe, Drachten, reeds omgeschakeld
De Sionsberg, Dokkum, reeds omgeschakeld

Reageer op dit artikel