nieuws

Shellbroodje als beste getest

Catering

De kwaliteit van tankstationbroodjes is in vergelijking met vroeger enorm verbeterd. Maar, het kan nog een heel stuk beter. Dat concludeert Pierre Wind na een test voor Vara Kassa.

Shellbroodje als beste getest

De topkok testte voor het tv-programma vijf vers belegde broodjes bij verschillende tankstations. Shell kwam hierbij als beste uit de test met zijn zuurdesembrood met makreel, tomaat, ijsbergsla en remouladesaus.

Het vers belegde broodje en de koffie kregen van Wind een 7,5 ondanks het feit dat er te weinig beleg op het broodje lag. Het ciabattabroodje met kaas, bacon en omelet en de koffie van Total kwamen er het slechtst van af met een 6-. Het broodje was volgens Wind niet lang genoeg afgebakken, het ei was waterig en de koffie was te bitter.

Naast de broodjes van Total en Shell testte de topkok ook het broodje Brie de Luxe van het Esso On the Run café (6,0), het broodje Gyros Tzatziki van Texaco (6,5) en Specialty Beef Ranger Special van BP (7,0). In alle gevallen ging het om het broodje van de maand op dat moment.

Pierre Wind zegt in zijn oordeel als reiziger tevreden te zijn, maar het als kok een wandaad te vinden dat dit geserveerd wordt. Het kan volgens de kok veel beter met iets meer aandacht, moeite en betere ingrediënten.

Reageer op dit artikel