Zorgrestaurants met verlies van 1,2 ton geen uitzondering

Zorgrestaurants met verlies van 1,2 ton geen uitzondering

Zorgrestaurant met een netto verlies van rond de €120.000,- zijn geen uitzondering. Dat meldt Theo van Brussel van Foodstep in zijn column in Misset Catering 7.

Van Brussel wordt soms nerveus als hij ziet hoe 'onprofessioneel zorgrestaurants worden gerund. Weinig oog voor promotie, kosten, loonsom en inkoopprijs.'

Hij is van mening dat een zorgrestaurant niet kan renderen, maar het verlies kan beperkt worden. 'Ik denk dat het mogelijk moet zijn om met een klein verlies à €30.000 een verantwoorde exploitatie te hebben. Met wat aanpassingen moet dat mogelijk zijn. Vanuit mijn perspectief is €30.000 een verantwoord verlies.'

Vanuit Foodstep heeft Van Brussel een zorgscan opgezet, die organisaties helpt om op een snelle manier inzicht te krijgen in de marketing P's: Product, Prijs, Plaats en Promotie.