Zorg ligt braak voor foodservice

Zorg ligt braak voor foodservice

Er vallen nog heel veel nieuwe concepten te ontdekken en te ontwikkelen. Vooral in de zorg is dat het geval. Dat zei Ernest van de Voort van Albron tijdens een discussie onder leiding van Martine Zuil, hoofdredacteur van Misset Catering, over het ontwikkelen van succesvolle horecaconcepten op de Horecava.

Van de Voort liet weten dat de bejaarde van vandaag de dag anders in het leven staat dan de bejaarde van vroeger. Toen volstonden bingo, koffie en een plakje cake in het rusthuis. ‘Nu maken de ouderen zelf wel uit wat ze doen en hoe laat ze dat doen en met wie’, aldus Van der Voort.

De huidige generatie ouderen wil ook niet meer in een zorgcentrum of verpleeghuis gaan wonen, voegde hij toe. ‘Ze blijven liever thuis. Daar liggen grote mogelijkheden. Hoe gaan we inspelen op hun behoeften als het gaat om eten en drinken thuis? Een braakliggende terrein voor bedrijven en organisaties die zich bezig houden met foodservice.’