Radersalonboot wordt online geveild

Radersalonboot wordt online geveild

De klassieke radersalonboot Kapitein Kok wordt geveild. Dit in verband met het faillissement van de laatste eigenaar. Het schip uit 1911 is het laatste in zijn soort.

De exploitant van het schip werd in februari van dit jaar failliet verklaard. Troostwijk Veilingen heeft namens de pandhouder en de curator de opdracht gekregen om het schip via een online tenderverkoop aan te bieden.

De Kapitein Kok is de laatste in zijn soort; alle Nederlandse raderboten die zich voortbewegen op schepraderen zijn door de jaren heen gesloopt. Dit vaartuig werd in 1911 gebouwd in Kinderdijk en gedoopt tot de Reederij op de Lek no. 6. Na een grootschalige restauratie in 1977 werd het schip hernoemd naar de laatste gezagvoerder, kapitein Kok. De laatste jaren deed het dienst als partyboot.

Het 59-meter lange schip biedt met vier bars en drie dekken ruimte aan 375 passagiers. De inrichting van het schip is in de stijl van de jaren 20 met authentieke houten en koperen details. ‘Met deze aankleding en stijl is het vaartuig een perfecte locatie voor feesten en evenementen. We verwachten daarom ook dat de nieuwe eigenaar het wederom zal inzetten als partyboot, maar hij zou ook prima in te zetten zijn voor andere doeleinden’, aldus Troostwijk Veilingen.

Troostwijk Veilingen organiseerde op dinsdag 21 mei een kijkdag voor geïnteresseerden aan de Danzigerkade 8 in Amsterdam. Biedingen kunnen online worden uitgebracht. De online tender verkoop sluit op maandag 27 mei om 14.00 uur, zie www.troostwijkauctions.com.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.