nieuws

Basisscholen op biologische tour

Catering

Ex-voetbalinternational Giovanni van Bronckhorst trapt maandag 13 januari om 11.30 uur de nationale actie Start Biologisch officieel af. In de Groene Passage in Rotterdam ondertekent Giovanni het eerste ‘biologische contract’ waarop basisscholieren hun goede voornemens zetten, aldus Bionext.

Basisscholen op biologische tour

Kinderen en volwassenen die óók willen starten met biologisch, kunnen dit voornemen eveneens vastleggen in het biologische contract, het contract is te downloaden op www.start-biologisch.nl. Tijdens de aftrap ondertekent Giovanni alle contracten ter plekke. Aansluitend kunnen kinderen en volwassenen met hem op de foto.

Vijftig leerlingen uit groep 7 en 8 van basisschool het Landje uit Rotterdam zijn aanwezig tijdens de aftrap om hun biologische contract te laten tekenen door ambassadeur Giovanni. De kinderen gaan met hun favoriete groente, fruit of aardappel op de foto met de ex-voetballer.  Giovanni: ‘Samen met mijn vrouw en ons team hebben we een sport- en leerclub opgericht voor basisschoolkinderen die moeite hebben met rekenen en/of taal. Kinderen uit groep 7&8 komen één keer per week naar de Foundation om te sporten, om te leren en om net als een topsporter te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Daar horen lessen over het belang van bewegen en gezond eten zeker bij.’

Reageer op dit artikel