nieuws

Cateraars streven naar kleinste voedselvoetafdruk

Catering

Meer producten uit de streek, minder vlees, meer groenten, minder kilometers en een groter aandeel biologisch. Steeds meer opdrachtgevers en cateraars streven naar een kleinere zogenoemde voedselvoetafdruk.

Cateraars streven naar kleinste voedselvoetafdruk

Dat houdt in dat ze proberen om de aarde minimaal te belasten. Cateraars gaan hier in mee, zo bleek tijdens de presentatie van het project Milieuwinst op het Menu, gericht op het verkrijgen van een kleinere voedselvoetafdruk. De belasting van het milieu moet teruggedrongen worden, vindt onder andere het Centrum Biologische Landbouw. Bedrijfscateraars kunnen daar een handje bij helpen. Daarom is er een project van de grond geholpen en heeft het centrum een aantal stappen op rij gezet die moeten leiden tot een kleinere voedselafdruk in de bedrijfscatering.

Die stappen komen neer op meer seizoensproducten, minder vlees, meer vis, meer plantaardige eiwitten , meer biologisch. En verder minder bewerking, bewaring, verpakking en foodmiles. Een aantal gemeenten en bedrijven heeft er aan meegewerkt, zo bleek tijdens een presentatie op Biovak 2014 in IJsselhallen Zwolle.

Van de zes cateringlocaties die gemeten werden, kwam Stadhuis Almere, waar Vitam de catering verzorgt,  als beste uit de bus. Zij liet de kleinste voedselvoetafdruk noteren. In Misset Catering 1 meer informatie over dit project.

Reageer op dit artikel