nieuws

Concern voor Werk verzorgt catering gemeentehuis Emmeloord

Catering

Het Concern voor Werk gaat vanaf 1 februari de catering en de schoonmaak in het gemeentehuis in Emmeloord verzorgen. Het bedrijf begeleidt medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk.

Concern voor Werk verzorgt catering gemeentehuis Emmeloord

Het werk leent zich goed voor het inzetten van medewerkers van Concern voor Werk, meldt De Stentor. Vanaf 1 januari 2015 treedt de participatiewet in werking. Het doel van de wet is om meer mensen, ook mensen met een arbeidsbeperking, aan de slag te krijgen.
De gemeenten in Nederland worden vanaf die datum verantwoordelijk voor mensen met arbeidsvermogen die ondersteuning nodig hebben. Deze mensen zitten nu in de WWB, Wsw en Wajong. De gemeente heeft voor de nieuwe doelgroep dezelfde taken als voor mensen met een bijstandsuitkering, namelijk het bieden van ondersteuning gericht op arbeidsinschakeling en – waar nodig – inkomensondersteuning.

Reageer op dit artikel