nieuws

Geen vlees meer op het menu van bedrijfsrestaurants

Catering

Helemaal geen vlees meer op het menu van bedrijfsrestaurant. Hoogstens nog vlees serveren als de mensen er om vragen. Dat zegt Dick Vos van de Partij voor de Dieren in Leiden, zo meldt het Leidsch Dagblad.

Geen vlees meer op het menu van bedrijfsrestaurants

Dick Vos vindt het zijn taak om anderen een spiegel voor te houden en de ongemakkelijke waarheden op de agenda zetten. ‘Wij willen een veel radicalere koers en niet een beetje beter dan we nu doen: niet één vegetarische dag per jaar en wat zonnepanelen. Nee, helemaal geen vlees meer in bedrijfskantines, tenzij je er echt om vraagt.’
Om toe te voegen: ‘Als je ziet hoe afhankelijk wij zijn van dieren en dus van dierenleed … Ik ben me rot geschrokken van het aantal dierlijke producten dat in mijn boodschappenwagentje zit. De gemeente kan burgers bijvoorbeeld wijzen op duurzame alternatieven zoals gezonder eten op scholen. Waarom krijgen we wel mensen in beweging, maar niet aan een betere maaltijd? Beter voor mens en dier?’

Reageer op dit artikel