nieuws

Koks! Innovatie Trofee beleeft finale op Welkom in de Zorg

Catering

De zesde Koks! Innovatie Trofee beleeft zijn finale op 14 mei op de nieuwe vakbeurs Welkom in de Zorg in Jaarbeurs Utrecht. Bedrijven, instellingen en personen, die zich professioneel bezighouden met eten, drinken en gastvrijheid in de zorg en aanverwante sectoren, worden opgeroepen om deel te nemen.

Koks! Innovatie Trofee beleeft finale op Welkom in de Zorg

Er zijn vier verschillende categorieën: 1) food en beverage 2) apparatuur 3) concept en management 4) gastvrijheidsconcept.

Het concept of het product mag niet langer dan één jaar op de markt zijn. De jurybeoordeling zal plaatsvinden aan de hand van de volgende criteria: 1) In hoeverre is het innovatief? 2) In hoeverre is het toepasbaar voor de professionele gebruiker? 3) Voldoet het aan één of meer eisen van maatschappelijk verantwoord ondernemen?  4) In hoeverre draagt het bij aan beleving?

Het bestuur van Het Kokskwartet, organisator van de Koks Innovatie Trofee, laat weten dat de inzendingen worden beoordeeld door een professionele, breed samengestelde vakjury. Deze jury bestaat uit mensen die de diverse disciplines in de voedingssector in de zorg vertegenwoordigen: instellingkoks, voedingsassistenten, opleidingen, cliëntenraad en  horeca. Op 14 mei worden er in Utrecht vijf prijzen uitgereikt. Vier categoriewinnaars en een overall winnaar vallen in de prijzen.

Inzenden is mogelijk tot 1 april. Bas van der Graaff, voorzitter van het Kokskwartet, raadt deelnemers aan om zo snel mogelijk in te zenden. ‘Hoe eerder deelnemers inzenden, hoe meer publiciteit ze krijgen. Vanaf de inschrijving tot en met de finale besteden we aandacht aan de trofee en de inzenders. We verwachten dat het weer een spannende finale zal gaan worden.’

Aanmelden is tot 1 april mogelijk op www.innovatietrofee.nl.

Reageer op dit artikel