nieuws

Koolhydraten in brood aan banden

Catering

Zout, suiker en vet worden in het kader van de gezondheid in veel producten beperkt. Maar daar blijft het niet bij. Ook koolhydraten in brood worden teruggedrongen, zo blijkt uit een persbericht van Bakkerij Klootwijk in Capelle aan de IJssel.

Koolhydraten in brood aan banden

De bakkerij laat weten dat Bake Five het recept van koolhydraatarm brood heeft verbeterd. ‘Dit vernieuwde tarwebrood sluit aan bij de meest actuele adviezen van koolhydraat beperkende diëten. Dit nieuwe koolhydraatarm brood bevat 60% minder koolhydraten dan normaal tarwebrood.’

Bovendien is koolhydraatarm brood lekker, eiwitrijk (20,2%, normaal 9,5%) en het heeft meer voedingsvezels (13,8%) dan normaal bruin/tarwe brood (5,1%), aldus Bakkerij Klootwijk. Het koolhydraatarme brood is verkrijgbaar als half brood, gesneden en verpakt in een plastic zak, die geschikt is voor het gebruik in de diepvries.

Rob Beenhakker, commercieel manager bij Bakkerij Klootwijk, zegt: ‘Dit brood past in de huidige tijdsgeest, waarin consumenten steeds bewuster worden van het belang van gebalanceerde voedingswaarden. Zo adviseert onder andere het Voedingscentrum dat de inname van koolhydraten, eiwitten en vetten met elkaar in balans moeten zijn. Daarom hebben wij de receptuur aangepast; om nog beter aan te sluiten bij de moderne diëten.’

Reageer op dit artikel