nieuws

Woonzorgcentra bieden tijdelijke zorg aan

Catering

Mensen die tijdelijk zorg nodig hebben kunnen voortaan in Deventer, Voorst en Raalte gebruik maken van een zorghotel. In woonzorgcentra in die plaatsen zijn daarvoor hotelkamers ingericht, meldt De Stentor.

Woonzorgcentra bieden tijdelijke zorg aan

Voorheen konden mensen met een tijdelijke zorgvraag en een indicatie voor zorg tijdelijk verblijven in een verzorgingshuis. Dat betrof bijvoorbeeld patiënten die na een ziekenhuisopname verder moesten herstellen of mensen die kwamen logeren als mantelzorgers op vakantie waren.
Per 1 januari is de zogeheten indicatie voor deze vorm van tijdelijk verblijf vervallen. Zorggroep Raalte, woonzorgcentrum Humanitas uit Deventer en zorgorganisatie Trimenzo uit de gemeente Voorst hebben daarop de krachten gebundeld. In samenwerking met het Deventer Ziekenhuis is het plan bedacht om het zogenoemde Zorghotel IJsselvallei op te richten. In woonzorgcentra in Deventer (Humanitas), Raalte (Zorggroep Raalte, residentie Alleliefs) en Voorst (De Benring) zijn hotelkamers ingericht.
In Voorst en Raalte kost een kamer 55 euro per nacht, inclusief eten en drinken. In Deventer is uit concurrentieoverwegingen gekozen voor een tarief van 27,50 euro per nacht, aldus de Stentor. Daar komen dus de kosten voor de gevraagde zorg bij.

Reageer op dit artikel