nieuws

Vrijwilligers helpen oudere patiënten bij kiezen maaltijd

Catering

Om het welzijn van ouderen tijdens ziekenhuisopname te verhogen, zijn op de afdeling geriatrie (afdeling voor ouderengeneeskunde) van het Scheper Ziekenhuis in Emmen sinds kort tien vrijwilligers actief. Zij helpen ouderen bij het kiezen van een maaltijd en lezen voor uit de krant of een boek.

Vrijwilligers helpen oudere patiënten bij kiezen maaltijd

Ook brengen de vrijwilligers bezoekjes aan individuele patiënten, voor een gezellig praatje of om de dag door te nemen. De vrijwilligers ondersteunen de activiteitenbegeleiders en verpleegkundigen van de Emmer afdeling en zijn daarmee een belangrijke aanvulling op de zorg voor de kwetsbare ouderen, mantelzorgers en familieleden die er verblijven, zo meldt Coevordenhuisaanhuis.nl.
Op de afdeling geriatrie verblijven kwetsbare oudere patiënten die vaak meerdere aandoeningen tegelijk hebben. Meestal een combinatie van lichamelijke, psychische en sociale problemen, zoals mobiliteitsproblemen en vallen, geheugenproblemen en eenzaamheid. De afdeling is gespecialiseerd in preventie, diagnostiek en behandeling van ziekten van ouderen.

Reageer op dit artikel