Kruidenier stuurt aan op doorstart

Kruidenier stuurt aan op doorstart

Kruidenier Foodservices dat in surseance van betaling te verkeert, heeft laten weten op een doorstart te mikken. 'De Kruidenier Groep is recentelijk in financiële problemen geraakt', meldt het bedrijf.

De Kruidenier Groep streeft ernaar om door middel van een surseance van betaling te komen tot een doorstart van de activiteiten. Met behulp van de door de rechtbank benoemde bewindvoerder zal op korte termijn deze optie van een doorstart worden beoordeeld. Een van de kernaspecten daarbij zal zijn om de leveranties aan klanten zo goed als mogelijk te waarborgen. Kruidenier zal de betrokken partijen blijven informeren over de voortgang van deze ontwikkelingen, belooft het bedrijf. Kruidenier Foodservices behaalt een deel van de omzet in de cateringmarkt.

Teun Verheij, algemeen directeur Albron, de grootste klant van Kruidenier, bevestigt dat Albron gebruik gemaakt heeft van de dienstverlening van Sligro om haar locaties te bevoorraden, meldt Out of Home Shops. 'Dit naar aanleiding van de melding van Kruidenier Foodservices op donderdagmorgen 6 maart dat zij niet aan onze leveringsafspraken konden voldoen.'