Scholieren bakken pannenkoeken voor ouderen

Scholieren bakken pannenkoeken voor ouderen

De achtste editie van Nationale Pannenkoekdag staat voor de deur. Op vrijdag 28 maart nemen scholen en zorginstellingen in het hele land eraan deel. Het zijn er meer dan voorgaande edities.

Maar liefst 610 scholen door het hele land 'gaan aan de bak' voor ouderen, meldt Koopmans Professioneel. In verzorgingstehuizen, oudereninstellingen, buurthuizen en op scholen stroopt een jonge brigade van basisschoolleerlingen de mouwen op om ouderen een lekkere lunch van zelfgebakken pannenkoeken te serveren.

Buiten de scholenactie gaan nog eens honderden instellingen in eigen beheer pannenkoeken bakken of serveren op 28 maart. Nationale Pannenkoedag wordt georganiseerd door Tefal en Koopmans.

De wijk in

Om dit jaar nog meer ouderen blij te maken op Nationale Pannenkoekdag daagt Koopmans zorginstellingen uit om niet alleen uit de eigen bewoners, maar ook andere ouderen uit de wijk blij te maken met een pannenkoek. Zo versterken we samen de wijkfunctie van zorginstellingen. Voor de eerste 100 aanmeldingen van 'wijk-initiatieven' hebben wij samen met Van Oordt Portionpack, Arla Foods, Unilever Foodsolutions, Fairtrade Original en van Hoeckel een startpakket ingrediënten samengesteld om wel 250 pannenkoeken te bakken en te beleggen. Hierop is massaal gereageerd. De 100 zorginstellingen ontvangen in de week van 17 maart hun pakket.

Koopmans bakt mee

Natuurlijk zijn er altijd locaties die buiten de boot vallen, omdat zij geen deelnemende school in de buurt hebben of onvoldoende eigen vrijwilligers. Om hen te ondersteunen gaat het team van Koopmans Professioneel daarom dit jaar bij 24 zorginstellingen door het hele land helpen bij het bakken van de pannenkoeken. 'Dit kunnen wij natuurlijk niet alleen, daarom knoopt groot deel van het personeel van Dr. Oetker / Koopmans op 28 maart een schort voor. Wij worden hierbij ook geholpen door vrijwilligers van de Stichting Nationale Ouderendag.' Zie www.pannenkoekdag.nl.