Appèl neemt scholencateraar Markies over

Appèl neemt scholencateraar Markies over

Appèl neemt scholencateraar Markies Catering over. Markies Catering is een specialist op het gebied van onderwijscatering en heeft een landelijke dekking met meer dan 200 onderwijsinstellingen

Markies Catering wordt een dochteronderneming van Appèl en zal onder eigen naam blijven opereren. 'We zijn vanzelfsprekend verheugd met de overname. Er zijn veel overeenkomsten tussen de familiebedrijven Markies Catering en Appèl; een sterke eigen cultuur, ondernemend en tegen de stroom in zeer succesvol de afgelopen jaren', aldus Geert van de Ven, eigenaar Appèl.

De combinatie Appèl en Markies Catering groeit na deze samenvoeging tot een volume van ruim 45 miljoen en wordt daarmee één van Brabants grotere werkgevers met meer dan 1.100 medewerkers. 'Middels deze samenvoeging willen wij onze positie in de cateringbranche, specifiek in de onderwijscatering, verder uitbouwen', vertelt Hans van Veen, algemeen directeur Appèl.

In de aansturing van Markies Catering zullen geen directe wijzigingen plaatsvinden. Jelle Hakkert blijft operationeel verantwoordelijk. Marc Damen zal als adviseur namens Markies Catering plaatsnemen in de Raad van Commissarissen van Appèl.

Markies is marktleider op het gebied van onderwijscatering in het voortgezet onderwijs en is gevestigd in Moergestel. Er zijn circa 450 medewerkers werkzaam. Appèl is een facilitair dienstverlener met ongeveer 130 cateringlocaties. Het hoofdkantoor is gevestigd in 's-Hertogenbosch.