nieuws

Berenschot: minder zorglocaties zullen sluiten

Catering

Er zullen de komende jaren minder zorglocaties sluiten dan tot voor kort werd aangenomen. Het zijn er 600 in plaats van 800, zo meldt Berenschot.

Berenschot: minder zorglocaties zullen sluiten

Dit is te danken aan het feit dat het kabinet in het zorgakkoord heeft besloten om ZZP 4 te handhaven. Dit betekent dat minder hulpbehoevende ouderen zijn aangewezen op thuiszorg in welke vorm dan ook.

Inmiddels zijn 11 ouderenzorglocaties gesloten en is van 50 andere locaties de sluitingsdatum bekend. In de loop van dit jaar zal de lijst van locaties die dicht gaan aanmerkelijk langer worden. Dit komt volgens Berenschot doordat, na het vervallen van ZZP 1 en ZZP 2 voor nieuwe cliënten per 1 januari vorig jaar, met ingang van januari dit jaar de indicatie ZZP 3 niet langer wordt afgegeven. ZZP 3 is de meest voorkomende indicatie in het verzorgingshuis.

Reageer op dit artikel