Ontbijt op school voor leerlingen Vechtdal

Ontbijt op school voor leerlingen Vechtdal

Ontbijt op school. Dat gebeurde onlangs bij het Vechtdal College in Hardenberg. Het gaat hier om een actie die leerlingen bewust moet maken van het belang van ontbijten.

Het team van de Gezonde Schoolkantine had vorige week dinsdag om 8.00 uur een ontbijtbuffet klaar staan dat bestond uit twee versgebakken broodjes, boter, jam, koffie of thee, melk of vruchtensap, kaas, ham of kipfilet en een vers gekookt ei. En dat voor slechts een euro, aldus Hardenberg.nu.

Het doel van de actie was leerlingen duidelijk maken dat een goed ontbijt nodig is om je energie te geven voor je concentratievermogen, wat nogal belangrijk is op een school. Veel middelbare scholieren ontbijten slecht of zelfs helemaal niet, wat ten koste gaat van hun prestaties.

Daarnaast was het ontbijtbuffet bedoeld als sociale activiteit. Enkele groepen hebben dat goed opgepikt want ze zaten om kwart over acht met de hele klas aan tafel. Het team van de Gezonde Schoolkantine noemt de actie zo succesvol dat al nagedacht wordt over een nieuwe activiteit, waarbij waarschijnlijk picknickmanden een rol spelen.