SAB ontwikkelt horeca in voormalige margarinefabriek

SAB ontwikkelt horeca in voormalige margarinefabriek

Bij de Dutch Innovation Factory - kortweg DIF079 - in Zoetermeer is SAB Catering vanaf dit jaar verantwoordelijk voor de horeca. De cateraar ontwikkelt er een grand café, dat past bij de innovatieve en industriële uitstraling van het pand.

De DIF079 is een plek waar ondernemers, studenten, onderzoekers, startende en gevestigde bedrijven elkaar ontmoeten. De bouw van het grand café in het atrium start binnenkort. Het café zal begin september open gaan. Tot die tijd verzorgt SAB er een tijdelijke horecavoorziening.

Co-creatie

DIF079 is voor SAB de zevende horecalocatie. Commercieel manager Bianca Wester: 'SAB houdt van buitengewone locaties en we werken graag vanuit co-creatie met de opdrachtgever. Zo bedachten we eerder de horecaformule 'IJgenweis eten & drinken' voor vijf horecalocaties ieder gericht op de streek en met oog voor mens en milieu. Bij het neerzetten van Grand Café Berlin op de studentencampus in Diemen lag de focus op jong, alternatief en vernieuwend met een geheel duurzame inrichting. Voor DIF079 ontwikkelt SAB een horecaconcept op dezelfde manier. Maatwerk binnen een professioneel concept met uiteraard een inrichting die aansluit bij de industriële uitstraling van het pand.'

Bianca Wester: 'Het vernieuwende van DIF079 past bij SAB. Wij hebben er geen standaard-arrangementen, maar zorgen voor elk gezelschap op een andere manier. Wij maken eten en drinken tot een belevenis die bij de innovatieve uitstraling van DIF079 past. Variërend van een heerlijke kop koffie met huisgemaakte appeltaart tot een biologisch buffet met superfoods en smoothies.'

DIF079

De DIF079 biedt in een voormalige margarinefabriek, onderdak aan de ict- en mediatak van de Haagse Hogeschool, maar er zijn ook flexplekken, business units, kantoorunits, onderzoeksruimten, vergader- en trainingsruimten voor het bedrijfsleven, een atrium en een groot auditorium.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.