nieuws

Foodcare professionals presenteert zich

Catering

Op de vakbeurs Welkom in de Zorg in Jaarbeurs Utrecht is de nieuwe naam van een organisatie onthuld die zich in de zorg bezig gaat houden met eten, drinken en gastvrijheid.

Foodcare professionals presenteert zich

Het gaat om Foodcare professionals dat zich richt zich op tal van zaken, zoals het verstrekken van vakinformatie en het organiseren van workshops en andere bijeenkomsten. De nieuwe naam komt in de plaats van Het Kokskwartet.

Naast een nieuwe naam zijn er op 14 mei een nieuw magazine (Foodcare magazine) en een nieuwe voorzitter gepresenteerd. Eric-Jan Wissink, hoofd keuken van het Ikazia ziekenhuis te Rotterdam,  nam de hamer over van Bas van der Graaff.

Foodcare professionals maakt zich sterk voor de belangen van professionals die zich in de zorg bezig houden met eten en drinken en gastvrijheid. Het gaat om uiteenlopende beroepsgroepen, leidinggevend en operationeel: koks, hoofden voeding, restaurant managers, facilitaire managers, facilitaire medewerkers,  voedingsassistenten, zorgassistenten, diëtisten en andere functionarissen.

Het dagelijks bestuur heeft in overleg met de leden besloten tot de nieuwe naam omdat meer beroepsgroepen zich de afgelopen jaren hebben aangesloten. De tijd dat voornamelijk instellingskoks en hoofden voeding tot de vereniging behoorden, is voorbij. Ook andere professionals die zich in de zorg bezighouden met eten, drinken en gastvrijheid sloten zich aan. ‘De naam Foodcare professionals sluit beter aan bij de nieuwe situatie’, aldus voorzitter Wissink.

Reageer op dit artikel