nieuws

GIJS Streekproducten in bedrijfsrestaurants van albron

Catering

De producten van de boeren, bakkers en slagers van GIJS streekproducten bereiken vanaf heden de gasten van een aantal bedrijfsrestaurants van Albron. GIJS gaat een samenwerking aan met deze cateraar.

GIJS Streekproducten in bedrijfsrestaurants van albron
Albron/ GIJS

Vanaf mei zijn in ruim 100 bedrijfsrestaurants met de formule Onze Keuken producten van Hollandse bodem verkrijgbaar die bereid zijn door echte ambachtslieden. Rond de zomer moet dat aantal gegroeid zijn tot 300 á 400 restaurants.

StreekSelecties, de organisatie achter de productlijn GIJS streekproducten, is een samenwerking aangegaan met Albron. Na een succesvolle pilot bij tien Onze Keuken locaties is besloten om 30 GIJS producten op te nemen in het assortiment van 300 á 400 restaurants van Albron. ‘Een nieuwe uitdaging’, noemt René Bink, directeur van StreekSelecties, de samenwerking. ‘Dankzij ons brede assortiment en de flexibiliteit van onze producenten, kunnen we ook hier weer écht maatwerk leveren.’

De afgelopen jaren hebben de lekkernijen van GIJS hun weg al gevonden binnen de supermarkt, boerderijwinkels en hotellerie. Rogier Claessens, formulemanager Onze Keuken van Albron: ‘In Onze Keuken draait alles om lekker en vers eten & drinken in een huiselijke sfeer. Verse, duurzame producten, het liefst uit de regio, staan centraal. GIJS streekproducten zijn smaakvol en hebben ieder een mooi verhaal, wat we vertellen aan onze gasten. In alle opzichten een waardevolle aanvulling op ons assortiment.’

Lokale lekkernijen

De producten die door Albron worden afgenomen zijn lokale lekkernijen van veelal kleinschalige producenten met een bijzonder verhaal.  Piet de Jong uit Streefkerk laat de gasten van Onze Keuken kennis maken met zijn Boerenkaas. Deze kaas wordt op authentieke wijze op zijn boerderij gemaakt van verse melk van eigen koeien. Een echte traditionele specialiteit. Slager Ad Reinders uit Eindhoven gebruikt voor zijn gerookte woudham het beste en lekkerste Nederlandse varkensvlees. Nog geheel volgens traditioneel familierecept hanteert hij een langdurig rijpingsproces en rookt de ham op beuken- en eikenhout. Bakker Richard Ribbink uit Apeldoorn heeft ambachtelijke crackers. Deze worden rijkelijk met de hand belegd en zijn 100% natuurlijk. ‘Wij vinden het prachtig om onze ambachtelijke crackers te presenteren aan de gasten van Onze Keuken. Een lekker hartig alternatief voor brood dat zelfs zonder beleg om je vingers bij af te likken is.’ Aldus Richard Ribbink.

Wie is GIJS

GIJS streekproducten, een initiatief van StreekSelecties uit Nieuwkuijk is een verzameling van zo’n 120 producten van Nederlandse bodem, bereid door boeren, bakkers en slager. GIJS brengt niet alleen de producten, maar vertelt ook het verhaal achter het product. Op deze manier brengt GIJS producent en consument dichter bij elkaar.

Reageer op dit artikel