nieuws

Marente wint beste Menu van de Zorg 2014

Catering

Marente, locatie Warmond, heeft de titel het beste Menu van de Zorg 2014 gewonnen. De zorginstelling sleept hiermee €5.000,- in de wacht. Brabantzorg, locaties Odendael, Sint Joachim & Anna wonnen de ‘Campina Gouden Dessertlepel’ en daarmee € 1.000,-

Marente wint beste Menu van de Zorg 2014

De finale vond plaats op 15 mei tijdens de beurs Welkom in de Zorg. De drie finalisten bereidden een  driegangenmenu. Negen teams streden op 14 mei tegen elkaar gestreden in de voorrondes. Één team van elke ronde behaalde de finale. Ikazia ziekenhuis Rotterdam, Marente en Brabantzorg.

De koks van het winnende Marente serveerden als voorgerecht een tartaar van tonijn met soha/ sesamdressing en wasabimayonaise. Het hoofdgerecht bestond uit een bavette van rund met een saus van gekaramelliseerde sjalotjes. Als nagerecht serveerden ze een pannacotta begeleid met een soepje van meloen en een koekje van gedroogd fruit. Het winnende hoofdgerecht wordt opgenomen in het assortiment van het organiserende Distrivers.

Eric-Jan Wissink, Michael van ’t Hoff en Roos Vleghaar van Ikazia Ziekenhuis Rotterdam verdedigden de titel van 2013. Zij gingen dit jaar naar huis met een tweede plaats. De derde plaats is gewonnen door Richard Eijkemans en Anton van Kooij van Brabantzorg. Zij wonnen tevens De Campina Gouden Dessertlepel voor het beste dessert van de finale. Dat levert hen €1.000,- op.

Reageer op dit artikel