nieuws

Facilicom-medewerkers Philip Morris voeren actie

Catering

Dienstverlener Facilicom is vooralsnog niet bereid om een goed sociaal plan af te sluiten voor de 180 werknemers die hun baan dreigen kwijt te raken door de sluiting van Philip Morris in Bergen op Zoom. Dat melden de vakbonden.

Facilicom-medewerkers Philip Morris voeren actie

Een ultimatum van CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten is verstreken met als gevolg dat de werknemers actie gaan voeren. Een delegatie van de werknemers zal voor de deuren van het hoofdkantoor van het bedrijf dan een moreel appèl doen op de directie en de Raad van Commissarissen van Philip Morris.

De werknemers nemen het hen zeer kwalijk dat Philip Morris alleen een sociaal plan wilde afspreken voor de eigen vaste werknemers. De 180 werknemers van Facilicom die nu ook hun baan kwijtraken (cateringmedewerkers, schoonmakers, onderhoudsmensen) staan op dit moment met lege handen, aldus melden de bonden. De werknemers vragen Philip Morris om verantwoordelijkheid te nemen en niet zwijgend aan de kant te blijven staan.

‘De Facilicom-medewerkers zijn woedend en voelen zich met een fooi aan de kant gezet’,  zegt Leen van der List, vakbondsbestuurder bij FNV Bondgenoten. Peter Vlaming, bestuurder bij CNV Vakmensen: ‘Facilicom biedt een vergoeding die totaal niet past bij wat hier aan de hand is: deze mensen zijn buiten hun schuld slachtoffer van de kille beslissing om een winstgevende fabriek te sluiten.’

Reageer op dit artikel