nieuws

Kansen voor lunchroom door duurdere lunches op het werk

Catering

Doordat lunches op het werk duurder worden en er bedrijfsrestaurants zullen verdwijnen ontstaan er kansen voor lunchrooms. Dat meldt het blad Lunchroom.

Kansen voor lunchroom door duurdere lunches op het werk

Het blad stelt vast dat de bedrijfslunch misschien fors duurder wordt. ‘Zullen werknemers nu massaal het bedrijfsrestaurant verlaten en de lunchroom bezoeken? De prijzen in bedrijfskantines zijn kunstmatig laag, omdat de baas meebetaalt. Veel bedrijven willen deze subsidie echter laten vallen.’

Gemiddeld betaalt een werknemer in een bedrijfskantine €2,70 voor de lunch, stelt lunchroom vast. ‘Wanneer dit bedrag hoger uitvalt, dan bestaat de kans dat de werknemer op zoek gaat naar een alternatief: uw lunchroom.’

En verder: ‘Zo’n 54 procent van de Nederlandse werknemers heeft de mogelijkheid om in een bedrijfskantine te lunchen. Dit percentage blijft dalen, waardoor dit kansen biedt voor de lunchroomondernemer’, aldus Lunchroom.

Reageer op dit artikel