nieuws

Medewerkers catering Zaventem staken

Catering

Klachten over te hoge werkdruk en te weinig loon hebben ertoe geleid dat cateringmedewerkers op de luchthaven Zaventem het werk neerleggen. Tientallen vluchten vertrokken dinsdag 3 juni zonder warme maaltijden of koude schotels aan boord.

Medewerkers catering Zaventem staken

Oorzaak van dit ongemak is een staking bij LSG Sky Chefs, de enige ­cateraar op de luchthaven, zo meldt Het laatste Nieuws. De arbeiders bij LSG legden maandag 2 juni spontaan het werk neer. Volgens de vakbonden is de staking algemeen. De werknemers protesteren tegen ‘het gebrek aan organisatie in het bedrijf, de te hoge werkdruk en de te geringe verloning.’ Bij LSG Sky Chefs werken zo’n 500 personeels­leden.

De actie treft álle luchtvaartmaatschappijen op Zaventem, dus ook de Belgische. Zo voorzag Thomas Cook Airlines gisteren vouchers waarmee de passagiers nog snel zelf iets konden kopen op de luchthaven.

Reageer op dit artikel