nieuws

Model brengt CO2 voetafdruk van events in kaart

Catering

Ecofys heeft een methode ontwikkeld waarmee het de CO2-uitstoot van evenementen in kaart kan brengen. Deze methode moet leiden tot duurzamere evenementen.

Model brengt CO2 voetafdruk van events in kaart

De nieuwe aanpak geeft organisatoren praktische handvatten om de ecologische voetafdruk van hun events te monitoren en aan de hand daarvan maatregelen voor verduurzaming te nemen, zo meldt Consultancy.nl. Om de CO2-voetafdruk van evenementen te meten heeft Ecofys een model ontwikkeld dat de hoeveelheid CO2 die vrijkomt bijhoudt op zeven gebieden: energiegebruik ter plekke, het reizen van de bezoekers, organisatie en deelnemers, voor het hotelgebruik, de catering, materialen en afval.

Door de emissies daarbij op te tellen en de data met andere evenementen te vergelijken kunnen de organisatoren bepalen wat de belangrijkste emissiebronnen zijn en waar de grootste kansen liggen voor verdere verduurzaming.

Reageer op dit artikel