nieuws

Radboudumc biedt zes keer per dag tussendoortjes

Catering

Het Nijmeegse Radboudumc gaat vanaf komend najaar zes keer per dag tussendoortjes aanbieden op de afdeling Medische Oncologie. Op deze manier wil het ziekenhuis patiënten verleiden tot eten.

Radboudumc biedt zes keer per dag tussendoortjes

Deze nieuwe formule die na verloop van tijd op meerdere afdelingen wordt ingevoerd, is vorig jaar uitgeprobeerd. Dit gebeurde op de genoemde afdeling. Patiënten gingen beter eten en verlieten het ziekenhuis in een betere voedingstoestand, zo meldt De Gelderlander.

Het succes was zo groot dat de raad van bestuur toestemming heeft gegeven om de formule structureel te gaan ontwikkelen voor meerdere patiëntgroepen. Het frequent aanbieden van hapjes brengt extra kosten met zich mee, maar daar staan – los nog van de betere voedingstoestand – enkele financiële voordelen tegenover: er hoeft minder eten te worden weggegooid en er zijn minder medicijnen nodig tegen misselijkheid.

Reageer op dit artikel