nieuws

Eurest Services ontvangt NEN-4400-1 certificaat

Catering

Eurest Services heeft het NEN-4400-1 certificaat behaald, het keurmerk van de Stichting Normering Arbeid (SNA) voor uitzendondernemingen en (onder)aannemers van werk.

Eurest Services ontvangt NEN-4400-1 certificaat

Het certificaat toont aan dat Eurest Services voldoet aan strenge criteria ten aanzien van arbeid die verricht wordt door zowel eigen medewerkers als door de onderaannemers die onder verantwoordelijkheid van Eurest Services werken. Een van die verplichtingen is het voorkomen van risico’s op aansprakelijkheidsstelling en boetes die kunnen voortkomen uit het uitbesteden van werk. Abdullah Sari, National Cleaning Manager bij Eurest Services: ‘In de praktijk houdt dit in dat onze opdrachtgevers de zekerheid hebben dat ze niet aansprakelijk zullen worden gesteld voor eventuele boetes of andere kosten, bijvoorbeeld in het geval van een faillissement. Het keurmerk wordt steeds vaker gevraagd door opdrachtgevers, vooral sinds de crisis zien wij een toename.’

Het NEN-4400-1 certificaat van SNA is oorspronkelijk opgezet voor de uitzendbranche, maar wordt nu ook in de schoonmaakbranche ingezet. Eurest Services is een totaalaanbieder van facilitaire diensten, waar schoonmaak een onderdeel van is. Daardoor heeft Eurest Services meer dan reguliere schoonmaakbedrijven te maken met veel onderaannemers uit verschillende branches. ‘Dat is een factor waardoor het behalen van het certificaat een grotere uitdaging werd. We zijn er trots op dat we het keurmerk hebben ontvangen’, aldus Sari.

Reageer op dit artikel