nieuws

Fraudeur uit Schotland benadert cateraars

Catering

Een fraudeur uit Schotland heeft de afgelopen weken geprobeerd om meerdere cateraars in Nederland op doortrapte wijze grote sommen geld afhandig te maken. De man wendde voor te gaan trouwen en vroeg offertes voor een bruiloft.

Fraudeur uit Schotland benadert cateraars

René Verschoor die werkzaam is voor verschillende cateraars, rook onraad toen hij bij meerdere  cateraars te horen kreeg dat ze door de man waren benaderd. De Schot liet aan de cateraars weten dat ze een bruiloft konden verzorgen met alles erop en eraan – locatie, eten, drinken, fotograaf, bloemen, dj – voor 30 personen voor €10.000,-.

De man verzond een cheque ter waarde van €20.000,- aan de bank van de betreffende cateraar. Verschoor daarover: ‘Het duurt ongeveer vijf dagen voordat een bank heeft uitgezocht of het al dan niet een valse cheque is. Intussen krijgt de cateraar het vriendelijke verzoek om het te veel gestorte geld terug te boeken.’

Vervolgens stort de cateraar het geld ‘terug’. Daarna maakt de bruidegom in spe kenbaar dat een dierbaar familielid is overleden en dat de bruiloft geen doorgang kan vinden. Dan blijkt dat de cheque vals is en dat de cateraar het geld kwijt is. Verschoor: ‘Bij deze wil ik cateraars en horecaondernemers waarschuwen tegen deze praktijken.’

Misset Catering roept ondernemers die het slachtoffer zijn geworden of dreigen te worden op zich te melden zodat er meer gegevens over deze fraudezaak bekend gemaakt kunnen worden.

Reageer op dit artikel