nieuws

Gesprek over sociaal plan Philip Morris

Catering

Facilicom en de vakbonden CNV en FNV voeren gesprekken om te komen tot een goed sociaal plan voor Facilicom-medewerkers die bij sigarettenfabriek Philip Morris werkzaam zijn. Philip Morris wil de fabriek in Bergen op Zoom uiterlijk op 1 september sluiten.

Gesprek over sociaal plan Philip Morris

Daardoor raken 1.230 directe medewerkers hun baan kwijt. De fabriekssluiting heeft ook gevolgen voor toeleveranciers van de fabriek. ‘De sluiting kwam voor ons ook bijzonder onverwacht. Maar als echt mensenbedrijf hebben wij direct onze verantwoordelijkheid genomen door gesprekken te voeren voor een goed sociaal plan. Wij vinden dit een verantwoordelijkheid van Facilicom en Philip Morris’, vertelt Rob Alsema van Facilicom.

Facilicom wil indien mogelijk begeleiding van werk naar werk aanbieden. Door inzet van haar eigen Mobility center wil Facilicom haar medewerkers de beste kans op begeleiding bieden. Helaas zijn de kansen in de regio Bergen op Zoom beperkt. ‘Toch hebben wij nu al ruim 20 medewerkers een aanbieding van werk naar werk kunnen doen’, aldus Rob Alsema.  ‘wij vinden het onze verantwoordelijkheid om samen met de vakbonden een werkbaar, goed sociaal plan op te stellen. Dat verdienen onze mensen.’

Reageer op dit artikel