nieuws

Zwarte Cross ook creatief met food

Catering

Muziek, cross, sensatie, een wereldrecord, prima sfeer en duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. De Zwarte Cross trok in Lichtenvoorde het afgelopen weekend een recordaantal van 185.000 bezoekers. Zij konden laven aan evenementenbier, maar ook aan een breed aanbod van eten en drinken.

Zwarte Cross ook creatief met food

De organisatoren van de Zwarte Cross staan bekend als tolerant. Alles moet kunnen. En iedereen moet voor zijn mening uit kunnen komen: homo’s en niet homo’s, zwart en wit, jong en oud. Maar er gelden op het festivalterrein strenge regels. Etenswaren mogen bijvoorbeeld niet worden meegebracht en drugs zijn ook verboden, zo ondervonden enkele overtreders. Een bezoeker die slim dacht te zijn en met valse munten bier bestelde, werd in de kraag gegrepen.

Gezonde sappen

Daar staat wel wat tegenover. Een uitgebreid aanbod van eten en drinken. Van gezonde sappen tot en met een gewoon broodje worst. En verder een authentieke barbecue, garlic bread, oosterse lekkernijen, Surinaams eten, truckerbal, tosti’s en een restaurant in een tent waar bezoekers zich tegoed konden doen aan een viergangen menu.

Het hoogtepunt van De Zwarte Cross werd gevormd door de reuzensprongen die de 22-jarige Australische stuntman Jackson Strong met zijn motor maakte. Hij vestigde een wereldrecord door met een achterwaartse salto 44 meter ver te springen. De stuntman bereikte daarbij een hoogte van naar schatting ruim 20 meter.

Reageer op dit artikel