nieuws

Friteseters presteren minder aan de universiteit

Catering

Vooral mannelijke studenten en studenten met een ongezondere levensstijl presteren minder goed aan de universiteit, zo blijkt uit onderzoek. En nog opmerkelijker: studenten die veel friet eten of gamen tijdens de weekdagen halen slechtere cijfers.

Friteseters presteren minder aan de universiteit

Dat blijkt uit Belgisch onderzoek van de Vrije Universiteit van Brussel (VUB) schrijft de Belgische krant De Standaard. RTL Nieuws meldt dat de studie, uitgevoerd bij 101 eerstejaarsstudenten aan de VUB, aantoont dat er een ‘correlatie is tussen gewicht en gezondheid aan de ene kant, en academische prestaties aan de andere kant.’

Studenten die niet bij alle tentamens aanwezig waren, waren overwegend mannelijk en aten meer friet dan hun studiegenoten die wel alle tentamens aflegden. Ook presteerden de studenten die ongezond leven slechter bij tentamens. Aan de andere kant: het volgen van een streng dieet volgen blijkt niet goed te zijn voor de studieresultaten.

Reageer op dit artikel