nieuws

La Place serveert broodje meelworm op Lowlands

Catering

La Place serveert dit weekend broodjes meelworm op festival Lowlands. Het gaat vooralsnog om een proef om te kijken of het insectenbroodje aanslaat bij het jonge publiek. La Place laat weten niet de intentie te hebben om het broodje meelworm op te nemen in het reguliere assortiment van het versconcept.

La Place serveert broodje meelworm op Lowlands

La Place vindt een broodje meelworm goed passen binnen haar 100% natuurlijke assortiment. Het eten van insecten is gezond en leveren eiwitten, ijzer en vitamine A, B2 en D. Ze zijn daarmee vergelijkbaar met vlees van varken, kip of rund, stelt het innovatieve versconcept.

Op Lowlands worden 500 broodjes meelworm beschikbaar. Een woordvoerder van La Place laat weten dat moeilijk in te schatten is hoe festivalgasten reageren op het broodje.

De meelwormen worden in hun geheel gebakken en zijn beschikbaar als topping op de 100% natuurlijke, dagverse en huisgemaakte broodjes van La Place. Gasten kunnen zelf kiezen of ze deze gezonde, eiwitrijke worm op hun broodje willen of niet. La Place serveert de broodjes meelworm enkel dit weekend op Lowlands. La Place vindt festivals met een jong publiek de juiste plek om te proberen of een dergelijk product aanslaat.

n alle werelddelen, behalve Europa en Noord-Amerika, eten mensen vaak insecten zoals gebakken mieren, bijensoep of gefrituurde sprinkhaan. La Place wil graag bijdragen aan een duurzamere wereld, en gelooft volgens eigen zeggen dat het eten van insecten hieraan kan bijdragen. Insecten eten in plaats van rund, varken of kip levert milieuwinst op, stelt La Place. Voor het kweken van insecten is veel minder landbouwgrond nodig.

Ook is de CO2-uitstoot lager. Ten slotte hebben insecten veel minder voer nodig. Voor een kilo rundvlees is bijvoorbeeld drie keer zoveel voer nodig dan voor een kilo eetbare insecten. Het vetpercentage is vaak lager en gunstiger van samenstelling. Dat betekent veel onverzadigd vet, zoals linolzuur.

Recent was er een ander opvallend insecteninitiatief in het nieuws. In juni opende Rentokil een pop-restaurant op Hoog Catharijne waar bezoekers snacks met insecten konden proeven.

Reageer op dit artikel