nieuws

SAB plaatst Hollandse groenten op de kaart

Catering

SAB Catering heeft voor minimaal een maand in alle 235 bedrijfsrestaurants de Hollandse groente- en fruitproducten extra geplaatst. Twee dagen per week bevat de menukaart recepturen met Nederlandse producten.

SAB plaatst Hollandse groenten op de kaart

Het initiatief is een reactie op de Russische boycot van groente en fruit die uit de Europese Unie afkomstig zijn. SAB ondersteunt hiermee de landelijke campagne van Stichting Samen Sterk, een initiatief van de glastuinbouwsector met het motto: Samen Sterk, met Hollandse groente en fruit aan het werk!

Samen Sterk

Judith Veerman, productmanager SAB Catering, laat weten: ‘Toen wij hoorden van de Stichting Samen Sterk, die de afname van de geboycotte groente- en fruitsoorten van de Hollandse telers in eigen land helpt vergroten, zijn we direct in actie gekomen. Er is een zestal recepturen opgesteld waar de belangrijkste Nederlandse producten, die nu geboycot worden, in zitten.’

Dit zijn de Hollandse tomaten, komkommers en paprika’s. ‘Wij verwachten dit uit te breiden met ook Nederlandse fruitproducten.’ In alle restaurants zullen vanaf volgende week  aankondigingen staan om deze Hollandse gerechten onder onze ruim 25.000 lunchgasten te promoten.

Ook zal de consumptie van de groente- en fruitproducten van eigen bodem gestimuleerd worden door ze producten extra toe te voegen aan salades, als garneringen van broodjes en bij toppings voor soepen. ‘Voor SAB is dit een actie die volledig aansluit bij onze bedrijfsfilosofie om zoveel mogelijk streekproducten en producten van het seizoen te kiezen. En wat is nu lekkerder dan een Nederlands product met een volle, unieke en vaak ouderwets lekkere smaak’, aldus Judith Veerman.

Reageer op dit artikel