nieuws

Vitam op de bres voor schoon drinkwater

Catering

Earth Water en Vitam gaan samenwerken om een bijdrage te leveren aan de oplossing van het wereldwijde tekort aan schoon drinkwater. Dat komt onder meer ten goede aan arme gebieden in Bangladesh.

Vitam biedt in alle restaurants Earth  Water aan en levert hiermee een bijdrage aan een verhoogd welzijn van ‘mensen die deze ondersteuning hard kunnen gebruiken.’ Van de nettowinst die Earth  Water met de verkoop van haar water realiseert, doneert zij direct 100 procent in duurzame watersystemen, aldus Vitam.

De bijdrage van Vitam komt onder andere ten goede aan een waterproject in Bangladesh. Earth  Water werkt hiervoor samen met de Max Foundation. De combinatie van het slaan van waterputten, het aanleggen van sanitair en het geven van voorlichting over hygiëne is de meest effectieve manier om de grootste oorzaak van kindersterfte te bestrijden, aldus de betrokken partijen.

Reageer op dit artikel