nieuws

Gruwelijk eten in Amerikaanse vrouwengevangenis

Catering

Het eten in Amerikaanse vrouwengevangenissen was gruwelijk. Dat blijkt uit het interview van de Volkskrant met Piper Kerman, die een jaar lang wegens drugssmokkel in de gevangenis (2004/ 2005) zat en haar memoires beschreef in het boek ‘Oranje is het nieuwe zwart.

Gruwelijk eten in Amerikaanse vrouwengevangenis

Kerman verbleef als gevangene in Danbury, Connecticut, bijgenaamd Het Kamp. Ze kreeg onder meer beschimmelde pudding uit prehistorische pakken. Daarom besloten de gevangenen om zelf maar maaltijden te gaan bereiden. Ze gebruikten blikjes makreel uit de winkel, gestolen uien uit de keuken en kip, geroofd van het buffet.

Het belang van eten is groot in de gevangenis. Daarover zegt Kerman: ‘Voor vrouwen is eten nog belangrijker dan voor mannen, omdat het als hun taak wordt gezien om te koken. Dus spelen zich daaromheen allerlei rituelen af.’

Reageer op dit artikel