nieuws

Eurest onderzoekt effect gezonde voeding bij dementerenden

Catering

Eurest is in samenwerking met Alzheimer’s Disease International een onderzoek gestart naar de invloed van voeding op de levenskwaliteit van mensen met Alzheimer of dementie.

Eurest onderzoekt effect gezonde voeding bij dementerenden

Vanwege de wereldwijde opmars van de ziekte ziet Eurest een toenemende vraag naar voedingsadviezen, van patiënten en familieleden van dementerenden. Met behulp van het onderzoek wil Eurest voedingsrichtlijnen voor dementie publiceren.

In het onderzoek wordt onder andere gekeken naar de rol van voeding bij de primaire en secundaire preventie van dementie. Ook ondervoeding als gevolg van dementie wordt onderzocht. De onderzoeksresultaten moeten een basis vormen voor interventies om het voedingspatroon van mensen met dementie te verbeteren.

Het onderzoek is nog gaande, maar eerste inzichten laten al zien dat voeding van grote invloed is op de gezondheid van dementerenden. Jan Jacob van Donselaar, managing director van Eurest: ‘Wij willen met de onderzoeksresultaten uiteindelijk ook een persoonlijk voedingspaspoort voor mensen met dementie invoeren. Daarmee kan de kans op ondervoeding bij met name ouderen verkleind worden.’

Reageer op dit artikel