nieuws

Fruit stoomt op in bedrijfsrestaurants

Catering

Fruit begint een steeds belangrijker plaats in te nemen in bedrijfsrestaurants. Werknemers beginnen fruit belangrijker te vinden. Werkgevers juichen dat toe.

Fruit stoomt op in bedrijfsrestaurants

Jacob Nawijn (31) van het Amsterdamse bedrijf Fruitful Office Nederland zegt in het Het Financieele Dagblad dat hij vier jaar geleden een kentering in het denken bespeurde.  ‘Werknemers bleken fruit eten belangrijker te gaan vinden en ook werkgevers gaven aan verantwoord leven van hun werknemers te willen stimuleren. Men wilde meer vers, meer gezond en producten van dichtbij.’

Het bedrijf van Nawijn voorziet bedrijven van fruit. ‘Wij konden snel groeien door de nieuwe trend. We hebben ontzettend veel geluk gehad met de timing.’ Over de specifieke voordelen van zijn fruit: ‘Ons fruit is vaak goedkoper en beter van kwaliteit. Het is een relatief gemakkelijke manier voor de werkgever om met een beperkt budget iets voor werknemers te doen, waarbij hij de gezondheid kan stimuleren en kan proberen het ziekteverzuim terug te dringen.’

Fruitful Office levert met negentien busjes fruit aan bedrijven en overheidsinstellingen, door heel Nederland en in België in de regio Antwerpen, Gent en Brussel. Het zwaartepunt ligt in de regio Amsterdam. België is goed voor 10% van de huidige omzet. ‘Daar willen we komend jaar op focussen.’

Fruitful Office is een snelle groeier. Van een omzet van € 200.000 in 2010, naar € 1,7 mln in 2013. Nawijn: ‘We moeten grote volumes en omzet draaien, want de marges zijn klein.’ Er werken 63 mensen voor Fruitful, van wie 35 vast. Een aantal personeelsleden bestaat uit jongeren met een chronische beperking — aangetrokken via Emma at Work, het uitzendbureau van het Emma Kinderziekenhuis. Sommige koeriers komen uit ‘de kaartenbak’ van de Amsterdamse Dienst Werk en Inkomen, bestaande uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het eerste jaar krijgt Fruitful voor hen subsidie op de loonkosten.

Reageer op dit artikel