nieuws

School-met-een-appel weert vetmakers

Catering

Geen vetmakers meer, alleen maar gezonde hapjes, zoals appels en ander fruit. Basisschool Ikra in Dordrecht laat weten de eerste Nederlandse school-met-een-appel te zijn.

School-met-een-appel weert vetmakers

Op basisschool Ikra is het voortaan gezond eten wat de klok slaat, zo meldt het Algemeen Dagblad. Chips, lollies, chocoladekoekjes en andere vetmakers zijn geschrapt als schooltractatie. En in de pauze is het smullen geblazen van bananen, mandarijnen en ander fruit. Plastic boterhamzakjes en aluminiumfolie zijn in de ban.

‘Als je gezond bent, heb je duizend materiële wensen. Als je ziek bent, heb je maar één wens: weer gezond zijn en verder gaan met de mensen die je liefhebt’,  zei Karen Wolfert die de landelijke actie voor gezonde en milieuvriendelijke scholen, startte met haar gezin, nadat ze geveld werd door borstkanker.

Islamitische basisschool Ikra  in Dordrecht aan de Spirea, is de eerste school in Nederland die het  speciale gezondheidscontract van Karen en haar drie zoontjes Tenno (8 jaar), Stan en Arthur (beiden 6 jaar) ondertekende. Het kreeg gisteren een gevelbord met daarop de kreet school-met-appel, als symbool van gezond eten en bewust leven.

Zevenduizend scholen in Nederland zijn aangeschreven en aangespoord mee te doen. ‘Ikra was echt de allereerste die tekende, en het leuke is dat alle ouders en al hun kinderen hun handtekening zetten onder een eigen contract’, aldus Wolfert.

Reageer op dit artikel