nieuws

Verkeerde adviezen zadelen zorg op met hoge kosten

Catering

Verkeerde adviezen leiden in de zorg niet zelden tot grove missers en hoge kosten. Het komt geregeld voor dat adviseurs niet berekend zijn op hun taak.

Verkeerde adviezen zadelen zorg op met hoge kosten

De adviseurs die hun taak niet tot een goed einde brengen, worden in veel gevallen pas laat ‘ontmaskerd’, zo blijkt uit een artikel in Misset Catering 7. Het gevolg is dat zorgorganisaties op het verkeerde been worden gezet en tegen hoge kosten aanlopen.

Dat is niet nodig. De missers kunnen voorkomen worden door met geschikte adviseurs die de materie beheersen in zee te gaan. ‘Haal de juiste kennis in huis en wees voorzichtig met het inschakelen van eenpitters die van zichzelf zeggen dat ze alles kunnen’, zo waarschuwt Misset Catering. ‘Bij omvangrijke veranderingsprocessen is de kans groot dat hun kennis tekort schiet.’

In Misset Catering nr. 7 dat op 20 december verschijnt, wordt uiteengezet hoe je deze en andere missers kunt voorkomen en wat je van een adviseur mag verwachten.

Reageer op dit artikel