Doorstart van onderdeel Kruidenier

Doorstart van onderdeel Kruidenier

Ter Wal in Meppel, onderdeel van Kruidenier Foodservices, maakt een doorstart onder de naam Verscentrum Noord. Een investeringsgroep maakt de doorstart mogelijk.

Details over de financiering en de achtergronden van de investeringsgroep zijn nog niet te geven, wel de bevestiging dat de doorstart een feit is, zo meldt Foodclicks. Ook het SRV-concept 'Uw kruidenier' voor de rijdende winkels is gered.
Het handelsbedrijf Ter Wal in verse groenten werd in 2012 overgenomen door Kruidenier Foodservices na een faillissement. Nadat bekend werd dat groothandel Kruidenier zelf in surseance verkeerde en vorige week zelfs failliet werd verklaard, is een aantal mensen binnen Ter Wal gesprekken aangegaan met vaste klanten van Ter Wal, de curator en een aantal investeerders. Uiteindelijk hebben die gesprekken geleid tot een doorstart van de handelsactiviteiten onder de naam Verscentrum Noord.
Gesprekken over andere onderdelen van groothandel Kruidenier zien er ongunstiger uit. De meeste grote klanten hebben inmiddels onderdak gevonden bij andere leveranciers. Volgens sommige berichten zijn door de curator uitgenodigde partijen om overname van activiteiten te bespreken niet eens aan tafel verschenen.