Kruidenier mogelijk in financiële problemen

Kruidenier mogelijk in financiële problemen

FNV Bondgenoten heeft aan Transport Online laten weten dat Kruidenier Foodservices mogelijk in financiële problemen verkeert. Cateraars die klant zijn, maken zich zorgen omdat de leveringen gevaar lopen.

'Via onze leden hoor ik dat leveranciers bezig zijn met het terughalen van hun producten. Dat zou duiden op een naderend uitstel van betaling', laat bestuurder Frans de Beer van FNV Bondgenoten donderdagmiddag weten tegen Transport Online.

Dat nieuwsplatform krijgt ook vragen van verontruste chauffeurs, zo wordt gemeld. Bij het bedrijf zelf was niemand bereikbaar voor commentaar. Op internet wordt vaak gezocht op de naam van het bedrijf in combinatie met 'uitstel van betaling' en 'failliet'.

Vanuit de rechtbanken zijn er geen bekendmakingen gedaan van uitstel van betaling of van een faillissement, zo leert onderzoek. Bij het bedrijf werken, volgens de laatste gegevens van de Kamer van Koophandel, zo'n 335 mensen verspreid over meerdere vestigingen in ons land. Onlangs werden in Blokker (voorheen Karsten) nog 27 mensen ontslag aangezegd.

Vrij recent publiceerde WijNoordHolland jaarcijfers van Kruidenier Foodservices. Daaruit bleek dat het bedrijf een forse terugval in omzet moest rapporteren tussen 2009 en 2012. De Kruidenier Groep bv haalde in 2012 een omzet van 228 miljoen euro. Eind 2009 werd nog een omzet van 296 miljoen euro gerapporteerd. De winst in 2012 kwam uit op 1,2 miljoen. Dat was een stevig winstherstel nadat in de jaren 2011 en 2010 respectievelijk 3,2 en 2,3 miljoen euro verlies werd geleden. Over 2013 zijn nog geen cijfers gedeponeerd. Eind 2012 bedroeg het groepsvermogen ruim 5 miljoen euro op een balanstotaal van 62 miljoen euro.