Smaaklokaal Hutten voor consumenten die gezond eten

Smaaklokaal Hutten voor consumenten die gezond eten

In Den Bosch opent begin mei Smaaklokaal Hutten haar deuren. Het betreft een nieuw concept waarmee Hutten zich richt op consumenten die gezond en lekker willen eten. In het Smaaklokaal of thuis.

In het Smaaklokaal staan vers, gezond, ambachtelijk, puur en duurzaam eten centraal: ambachtelijke snacks en maaltijden en verse, huisgemaakte sappen, salades en soepen. Om mee te nemen of ter plekke op te eten.

Smaaklokaal Hutten speelt in op de behoefte van mensen om bewust met gezond eten en drinken bezig te zijn. En op het feit dat niet iedereen tijd of zin heeft om uitgebreid in de keuken te staan. 'Wie makkelijk wil doen, maar wél een bewuste en gezonde keus wil maken, kan binnenkort dus terecht bij Smaaklokaal Hutten.'

Huislabel

Bijna alle producten die bij in Smaaklokaal te verkrijgen zijn, dragen het huislabel van Hutten: De Guijt. Hutten werkt hiervoor onder andere samen met 24 lokale boeren en telers. Inmiddels bestaat het assortiment van De Guijt uit meer dan duizend producten. Deze vinden dagelijks hun weg naar de 120 bedrijfsrestaurants en de 11 evenementenlocaties van Hutten.

Om een De Guijt-label te mogen dragen, moet een product voldoen aan de strenge 'De Guijt Norm'. Deze normering is onderverdeeld in vier kernwaarden: gezond bezig, zuinig op onze wereld, diervriendelijk en huisgemaakt. Voor elke kernwaarde zijn concrete en meetbare criteria opgesteld.

Frietje

In Smaaklokaal Hutten kun je straks naast huisgemaakte salades, stamppotten en smoothies ook terecht voor een frietje mèt en De Guijt-snacks zoals kipnuggets, frikandellen en kroketten. Maar die friet is dan wel vers gesneden, gemaakt van seizoensaardappelen en eerst geblancheerd in water voordat deze wordt gefrituurd. De kipnuggets zijn huisgemaakt van Volwaard-kip. Deze kip is van een langzaam groeiend ras en heeft een ster volgens het Beter Leven Keurmerk.

De Guijt-kroketten worden gemaakt met rundvlees van de runderen van Henk Broeders uit Berkel-Enschot. Deze dieren worden dagelijks twee keer gevoederd met producten die Henk zelf verbouwt. Omdat alle runderen steeds datzelfde uitgekiende rantsoen krijgen, is de smaak van het vlees ook steeds hetzelfde. Smaaklokaal Hutten is zeven dagen per week geopend tot 22.00 uur 's avonds.