nieuws

Dieetvoeding op Marktplaats aangeboden

Catering

Op Marktplaats worden grote hoeveelheden kant-en-klare medische dieetvoeding aangeboden. Dit gebeurt omdat deze voeding niet te drinken is, zo wordt gemeld.

Dieetvoeding op Marktplaats aangeboden

De mededeling over de dieetvoeding is afkomstig van ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik. In De Gelderlander liet ze verder desondanks weten dat het met de voeding in de ziekenhuizen langzaam de goede kant op gaat. ‘Je ziet op verschillende plekken in het land de bewustwording groeien.’

Een motie van Dik en PvdA’er Lea Bouwmeester werd onlangs aangenomen. In die motie staat dat goede voeding een onderdeel wordt van ziekenhuiszorg. Minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) moet gaan onderzoeken hoe dat te realiseren is.

Reageer op dit artikel