nieuws

Gelatinelaagje tegen ondervoeding

Catering

Een verrijkt gelatinelaagje dat over voeding kan worden gesprayd kan ondervoeding onder ouderen tegengaan, zo meldt Een Vandaag.

Gelatinelaagje tegen ondervoeding

Fortified Food ontwikkelde, in samenwerking met DSM, een met vitamines en voedingsstoffen verrijkt gelatinelaagje dat over voeding wordt gesprayd. Daarmee kan ondervoeding onder ouderen worden tegengegaan, zodat ze langer gezond blijven. Ook topsporters kunnen profiteren van een ‘maaltijd op maat’, die hun prestaties en het herstel bevorderen.

Het zakenblad Forbes riep Nederland onlangs uit tot één van ’s werelds belangrijkste hotspots voor start-ups. Nieuwe, innovatieve bedrijven op zoek naar die ene unieke uitvinding of product dat de wereld kan veroveren.

In tal van bedrijven, universiteiten en campussen wordt gewerkt aan nieuwe vindingen en innovaties. De overheid probeert dat te stimuleren met haar zogeheten ‘topsectorenbeleid’. In negen sectoren, uiteenlopend van de chemie en water en agri-food tot energie, wil Nederland excelleren.

Een daarvan is Rose, een spin-off van de Technische Universiteit Eindhoven. Het bedrijf zit midden in de ontwikkeling van een zorgrobot, die binnen enkele jaren op de markt moet komen. Robot Rose richt zich in eerste instantie op de thuiszorg, maar zou ook in de beveiliging, of gewoon bij particulieren thuis, kunnen worden ingezet. De eerste experimenten bij zorginstellingen zijn al begonnen.

Reageer op dit artikel