nieuws

Nieuwe kinderkeuken vervult rol op basisschool

Catering

Een knalrode kinderkeuken in de grote hal van basisschool ’t Kofschip in Papendrecht. De keuken gaat een rol vervullen binnen het lesprogramma van de basisschool.

Nieuwe kinderkeuken vervult rol op basisschool

Alle klassen zullen gebruik maken van de keuken, zegt directeur Ronald Klip in De Weekkrant. De keuken wordt gebruikt om kinderen te helpen met het lezen van recepten, rekenen en samenwerken.

In de keuken werken kinderen aan verschillende sociale vaardigheden. Ze gaan aan de slag met het begrijpend lezen van recepten en deze ten uitvoer brengen. Verder is het een kwestie van samenwerken en elkaar ondersteunen.

Dit alles gebeurt onder begeleiding van leerkrachten en ouders. Om geen ongelukken te krijgen in de keuken, zijn er maatregelen getroffen: verlaagde inductie kookplaten, scherpe messen komen in een afgesloten, controle van de producten op tht-datum en een overzicht waarop staat welke kinderen een bepaalde voedselallergie hebben.

‘Tot aan de zomervakantie willen we elke groep drie keer in de keuken laten werken. De allerkleinsten zullen bijvoorbeeld iets als een vlaflip kunnen maken of een ander toetje. Je hoeft natuurlijk niet altijd met hoge temperaturen te werken’, aldus Klip.

Reageer op dit artikel