nieuws

Meer boodschappenmuren in bedrijven

Catering

Ingrediënten ophalen bij de bedrijfskantine en thuis zelf koken. Het kan met de boodschappenmuur van Bilder & de Clercq die straks bij het derde bedrijf in Nederland wordt geïnstalleerd.

Meer boodschappenmuren in bedrijven

Na Google gaan nog twee Nederlandse kantoren met de boodschappenmuur aan de slag, meldt Metronieuws. De boodschappenmuur is een gedigitaliseerde versie van het concept dat retailer Bilder & de Clercq in zijn winkels toepast. Een groot scherm aan de kantoormuur toont veertien steeds wisselende recepten. Werknemers scannen hun recept naar keuze met een smartphone, waarna een fietskoerier de ingrediënten op kantoor bezorgt.

Om voedselverspilling tegen te gaan, levert de koerier de ingrediënten in de exacte hoeveelheden waar het recept om vraagt. Net als in Bilder & de Clercq-winkels kopen klanten slechts één stengel selderij, in plaats van een hele bos. Aan het einde van de dag kunnen werknemers hun boodschappen ophalen uit de koeling van de bedrijfskantine.

Reageer op dit artikel