nieuws

Fastfood heeft zelfde effect als energierepen

Catering

Fastfood heeft dezelfde uitwerking op het lichaam na een intensieve sessie in de sportschool als energierepen, proteïnepoeders en sportdrankjes. Dat concludeert Michael Cramer van de Universiteit van Montana.

Fastfood heeft zelfde effect als energierepen

Wie na een pittige sessie in de sportschool dure supplementen slikt voor een vlot herstel kan net zo goed een cheeseburger eten, aldus de onderzoeker. Hij vergeleek de supplementen met pannenkoeken, aardappelkoeken, hamburgers en frietjes van McDonald’s, aldus het Algemeen Dagblad.

Onderzoeker Cramer verdeelde elf atleten in twee groepen die beide werden afgemat. Beide groepen hadden evenveel calorieën verbruikt en hun energiepeil, cholesterol- en glucosewaarden bleven nagenoeg gelijk. De fastfoodgroep scoorde zelfs iets beter.

Reageer op dit artikel