nieuws

Kitchen Republic: de eerste culinaire broedplaats van Nederland

Catering

Het Amsterdamse Kitchen Republic werpt zich op als culinaire broedplaats voor lokale food-startups. Haar ‘members’ delen de productiekeuken, apparatuur, kennis en contacten met andere startende producenten en cateraars en worden daarnaast volledig ondersteund in hun bedrijfsvoering. Op 1 mei gaat Kitchen Republic van start.

Kitchen Republic: de eerste culinaire broedplaats van Nederland

Het opstarten van een foodbusiness begint vaak vanuit de keuken thuis. Maar wat als de vraag naar ambachtelijke soep of huisgemaakte ketchup van deze starters letterlijk de pan uitrijst? Voor food-startups staat groei gelijk aan een hoop uitdagingen. Alleen al het huren van eigen productieruimte en de aanschaf van professionele apparatuur vereist vaak een enorme investering en kennis van regelgeving.

Kitchen Republic biedt uitkomst. Maximaal twintig members krijgen toegang tot de Kitchen Republic-ruimte van circa 500 m2 in de Amsterdamse Houthavens. De ruimte bestaat uit een ‘shared commercial kitchen’ met alle benodigde basisapparatuur, een opslagruimte, een kantoor en de Kitchen Republic Tasting Room. Voor het gebruik hiervan betalen de members een maandelijkse contributie op basis van bijpassende flexibele memberships.

Groot evenement

Op 1 mei opent Kitchen Republic haar deuren voor de eerste members. Creatieve cateraars, startende sappenmakers, limonadestokers en nog veel meer food-startups zullen dan vanuit Kitchen Republic kunnen bouwen aan hun foodbusiness. Voor vrijdag 4 september staat vervolgens een groot evenement gepland, waarin members van Kitchen Republic zichzelf en hun producten kunnen presenteren aan pers en publiek.

Startende ondernemers met een mooi product en een solide plan kunnen zich aanmelden via aanmelden@kitchenrepublic.nl.

Reageer op dit artikel